Login


         

SøgGoodwill efter Skat's cirkulære

Denne skabelon guider dig igennem beregningen af goodwill efter Skat's cirkulære (TSSC 2000-10). Der er masser af forklaringer, og nemme guides, fx. beregnes udviklingstendens automatisk, du kan vælge driftsherreløn fra uden at skulle slette formler. Og kapitaliseringsfaktoren beregnes automatisk og præcist, så du ikke skal sidde og sjusse dig frem til det rigtige tal. Arket dækker goodwill opgjort mellem 2003 og 2023.

Oktober 2015: Opdateret til 2015, herunder med aktuelle kapitalafkastsatser. Derudover er cellen med forretningsprocent åbnet, så brugeren selv kan taste sin egen (hvis der fx. skal beregnes goodwill for et år hvor procenten ikke er kendt endnu).

November 2015: Rettet at den kapitaliserede værdi, sammenlagdes med rest til forretning. Dermed kom goodwill til at blive for høj, da goodwillen til forretning blev sammenlagt med forrentningen. Det er nu rettet til, at det forrentede beløb indeholder det oprindelige beløb til forretning.

Maj 2023: Opdateret med kapitalafkastsatsen frem til 2022 (den har været 0% siden 2018, så det giver ingen forskel).

August 2023: Opdateret med kapitalafkastsatsen frem til 2023.  

For at læse mere, skal et abonnement anvendes (vi har gratis abonnementer til at læse nyhedsartiker): Klik her for at registrere

Værktøjer til Hvidvask